Visie

Image

Visie


Psychische (en lichamelijke) klachten zijn een uitnodiging om bewust te worden en te groeien. Alle blokkades en pijn kunnen je uiteindelijk leiden naar meer balans, naar wie je werkelijk bent. Het is een uitdaging om steeds meer te gaan luisteren naar wat je werkelijk wilt en naar wat jou gelukkig maakt. Het ontwikkelen van mildheid (niet oordelen) en een nieuwsgierige houding naar jezelf helpen hierbij. Uiteindelijk gaat het erom dat je van jezelf kunt/leert houden, dat je oude ballast kunt verwerken, belemmerende patronen gaat doorzien en dat je leert wat jij nodig hebt om een waardevol leven te leiden.

Ik geloof dat het ervaren van donkerte onderdeel is van het leven en vruchtbaar is. Licht bestaat bij de gratie van donker. Het ervaren van klachten en het verwerken van oude pijn geeft je diepte als mens.

Het is prettig om in contact te kunnen delen over waar je mee worstelt en wat je pijn doet. Verbinden heelt. De rol van een behandelaar, is om een veilige, accepterende omgeving te bieden waarin wat pijn doet, gezien mag worden en kan worden onderzocht. Ook fungeert een behandelaar als spiegel. Ik zal je teruggeven wat ik zie. Een behandeling vraagt een investering van je tijd en energie en het vraagt moed om naar die dingen te kijken die je mogelijk liever niet ziet. Tenslotte is een behandeling onderdeel van een groter proces; ‘jouw leven’. We zijn allemaal reizigers.

“One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.” C.G. Jung